Βρεφονηπιακός Σταθμός

 

 

Το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που δίνει έμφαση στην εισαγωγή εκπαιδευτικών καινοτομιών και την πρωτοποριακή οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι ο οργανισμός που σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί όλα τα προγράμματα με επιστημονική ευθύνη και ανθρώπινη ευαισθησία.

Αυτή η επιστημονική ευθύνη και η ανθρώπινη ευαισθησία χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό του προγράμματος του Παιδικού Σταθμού για παιδιά ηλικίας 2 – 4 ετών, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας.

 

Με τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ εξασφαλίζει από το πρώτο βήμα της εκπαίδευσης τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον κάθε παιδιού.

 

Τον πυρήνα του ανθρώπινου δυναμικού του Παιδικού Σταθμού του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ αποτελούν επιστήμονες από το χώρο της παιδείας βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές/τριες Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Εικαστικών, Πληροφορικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής, Παιδοψυχολόγος και Νοσηλεύτρια.

Μαζί με τους ειδικά εκπαιδευμένους οδηγούς, συνοδούς και τους ανθρώπους της καθαριότητας αποτελούν ένα μοναδικό σύνολο ανθρώπων, που με αφοσίωση και ανθρώπινη ζεστασιά προσφέρουν στα παιδιά τις υπηρεσίες τους.

 

Το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ αξιοποιώντας την τεράστια παιδαγωγική εμπειρία των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με τη βοήθεια του οποίου εξασφαλίζεται η συναισθηματική σταθερότητα και ο σωστός σχεδιασμός του μέλλοντος κάθε παιδιού.

Όλες οι ενέργειες και δράσεις αποβλέπουν κυρίως στο να δημιουργήσουν στο παιδί τη βεβαιότητα ότι βρίσκεται σε περιβάλλον το ίδιο στοργικό και φιλικό με το οικογενειακό περιβάλλον.

Πέρα από τη βεβαιότητα αυτή, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή πορεία του παιδιού, βαρύνουσας παιδαγωγικής σημασίας στον ιστό του προγράμματος του Παιδικού Σταθμού του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ είναι και τα παρακάτω, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του υποχρεωτικού προγράμματος:

 

 1. Η Καλλιέργεια της μητρικής γλώσσας
 2. Αισθητική Αγωγή
 3. Μουσικοκινητική αγωγή
 4. Το Κουκλοθέατρο
 5. Η Λογοτεχνία
 6. Το Παιχνίδι (Θεατρικό Παιχνίδι – Ομαδικό και Ελεύθερο Παιχνίδι)
 7. Αισθητηριακές ασκήσεις
 8. Προμαθηματικές έννοιες
 9. Πληροφορική
 10. Προγραφή 1
 11. Μύηση στις Φυσικές Επιστήμες
 12. Αγγλικά
 13. Μουσική Προπαιδεία
 14. Ελληνική Παράδοση

 

Η διάρκεια του προγράμματος του Παιδικού Σταθμού του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ είναι 11 μήνες: Aπό 1η Σεπτεμβρίου έως 26η Ιουλίου, ενώ λειτουργεί σε πενθήμερη βάση (Δευτ – Παρ).