Νηπιαγωγείο

 

 

Το Νηπιαγωγείο του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες που απευθύνονται στην προνηπιακή ηλικία (4 – 5 ετών) και στη νηπιακή ηλικία (5 – 6 ετών).

Στεγάζεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον που παρέχει στα παιδιά ελευθερία κινήσεων και δυνατότητα άμεσης επαφής με τη φύση και εξερεύνησής της.

 

 Τον πυρήνα του ανθρώπινου δυναμικού του Νηπιαγωγείου του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ αποτελούν επιστήμονες από το χώρο της παιδείας, νηπιαγωγοί, καθηγητές/τριες Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Εικαστικών, Πληροφορικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής, Παιδοψυχολόγος και Νοσηλεύτρια.

Μαζί με τους ειδικά εκπαιδευμένους οδηγούς, συνοδούς και τους ανθρώπους της καθαριότητας αποτελούν ένα μοναδικό σύνολο ανθρώπων, που με αφοσίωση και ανθρώπινη ζεστασιά προσφέρουν στα παιδιά τις υπηρεσίες τους.

 

Το υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου αφορά: • Tην ύλη του Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας • Μια ποικιλία δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση ικανών και έμπειρων δασκάλων, όπως:

1. Εικαστικά 10. Μουσικοκινητική Αγωγή
2.Θεατρικό Παιχνίδι 11. Κουκλοθέατρο
3.Παραμύθι 12.Μορφωτικές και Ψυχαγωγικές Επισκέψεις
4.Εορταστικές Εκδηλώσεις 13.Σκάκι
5.Στοιχεία Κινητικής Αγωγής 14.Κολύμβηση
6.Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Αγωγή 15.Προανάγνωση
7.Προγραφή 16.Πρώτες Μαθηματικές Έννοιες και Αριθμοί
8.Πληροφορική 17.Αγγλικά
9.Στοιχεία Μουσικής Προπαιδείας  
 

 

Η διάρκεια του προγράμματος του Νηπιαγωγείου του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ είναι 9 μήνες: Από 11η Σεπτεμβρίου έως 15η Ιουνίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων.

 

Επιπλέον του υποχρεωτικού προγράμματος, από το Σχολικό έτος 2008-2009, εισάγονται στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου δύο επιπλέον καινοτόμα προαιρετικά συστατικά, τα οποία και δίνουν τη δυνατότητα δημιουργικής παράτασης του χρόνου παραμονής των παιδιών στο σχολείο: Ανοικτό Δημιουργικό Σχολείο:

 

Από εφέτος δίνεται η δυνατότητα στα νήπια να παρακολουθήσουν επιλεγμένες δραστηριότητες του Ανοικτού Δημιουργικού Σχολείου που σχετίζονται με τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

 

Δημιουργική Απασχόληση: Τα νήπια μπορούν προαιρετικά να παραμείνουν στο σχολείο υπό την εποπτεία εκπαιδευτικών οι οποίες και θα προσφέρουν στα παιδιά ένα σημαντικό αριθμό δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης.