07/02/2022
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2022
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2022


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 στις 9 το πρωί, με φυσική παρουσία των μαθητών στα Κέντρα Εξέτασης θα διεξαχθεί, ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό». Αν αλλάξει η διαδικασία του διαγωνισμού και γίνει εξ αποστάσεως, θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Το σχολείο μας για 11η συνεχόμενη φορά θα είναι Εξεταστικό Κέντρο του Διαγωνισμού
.
Σας παραθέτουμε τις πιο κάτω πληροφορίες για τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό! Παρακαλούμε πολύ για όποιο παιδί θέλει να πάρει μέρος θα πρέπει να συμπληρώσετε την "Αίτηση Εγγραφής" (επισυνάπτεται) και να μας τη στείλετε στο σχολείο μαζί με τη συνδρομή (12,50 ευρώ).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού
Το 2022 ο διαγωνισμός θα γίνει με φυσική παρουσία των μαθητών (όχι ηλεκτρονικά όπως έγινε το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος) στις 9 Απριλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 το πρωί. Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πληροφορίες/Εγγραφές
Οποιοσδήποτε μαθητής από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό. Θα χρειαστεί πρώτα να επιλέξει ένα από τα Κέντρα Εξέτασης που αναγράφονται στη αρχική σελίδα του ιστότοπου και να επικοινωνήσει με το Κέντρο Εξέτασης για να εγγραφεί, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2022.
Το αντίτιμο της εγγραφής είναι 12,50 €. Τονίζουμε όμως ότι έχει να λαμβάνει, πέρα από την συμμετοχή στον Διαγωνισμό, εκπαιδευτικό υλικό που ξεπερνά κατά πολύ το ποσό που καταβάλει.
Την ημέρα του Διαγωνισμού πρέπει να πας στο Κέντρο Εξέτασης που έκανες εγγραφή, για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό. Εκεί θα σου δώσουν και τα δωράκια που δικαιούσαι πλην του Βιβλίου. Δηλαδή έχεις να λαμβάνεις Βεβαίωση Συμμετοχής, ένα ξύλινο παιχνιδάκι σκέψης, δύο χαρτόνια μεγέθους Α4 με  Μαθηματικό περιεχόμενο (φέτος είναι οι «ράβδοι του Napier»).

Λίγες εβδομάδες μετά τον διαγωνισμό (φέτος θα είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα) θα σταλεί στο Κέντρο Εξέτασής όπου έκανες την εγγραφή ένα βιβλίο 112 σελίδων πολυτελούς εκτύπωσης με τα θέματα του φετινού διαγωνισμού, συστηματικές λύσεις των θεμάτων και άλλη ύλη. Το βιβλίο αυτό είναι η πεμπτουσία των δώρων που παραλαμβάνει ο κάθε διαγωνιζόμενος. Μην αμελήσεις να πας στο Κέντρο Εξέτασης που έκανες την εγγραφή για να το παραλάβεις. Για ένα ηλεκτρονικό αντίτυπο αντίστοιχων παλαιότερων βιβλίων (τα τεύχη 6 και 7) που διατίθενται δωρεάν, δείτε εδώ.

Λίγες εβδομάδες μετά τον διαγωνισμό θα βγουν τα αποτελέσματα, τα οποία στέλνονται στα Κέντρα Εξέτασης. Η βαθμολογία είναι αναλυτική, χωριστά για τον κάθε μαθητή, και περιλαμβάνει κάποια αξιολόγηση της επίδοσής του. Στην ατομική αυτή αναφορά του κάθε διαγωνιζόμενου, σημειώνεται αν ο διαγωνιζόμενος συγκαταλέγεται στους Διακριθέντες.
Ένας στους έξι μαθητές, ανά τάξη σε Πανελλήνιο επίπεδο, συγκαταλέγεται στους Διακριθέντες με βάση την επίδοση του. Τα ονόματα των Διακριθέντων (χωρίς την βαθμολογία λόγω απορρήτου) αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Καγκουρό. Επίσης, οι Διακριθέντες παραλαμβάνουν μία Βεβαίωση Διάκρισης, και άλλα συμβολικά δωράκια όπως μία μεγάλη εκπαιδευτική αφίσα, και λοιπά. Η Βεβαίωση Διάκρισης και τα δωράκια στέλνονται συγχρόνως με την βαθμολογία στα Κέντρα Εξέτασης (λίγες εβδομάδες μετά τον διαγωνισμό).

Ακύρωση εγγραφής
Μαθητές που θα εγγραφούν (δηλαδή έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους) και αργότερα αλλάξουν γνώμη, μπορούν να ζητήσουν να ακυρωθεί η εγγραφή τους. Όμως πρέπει να το ζητήσουν μέχρι την στιγμή που ο Υπεύθυνος Εξέτασης θα μας ενημερώσει (τρεις εβδομάδες πριν από τον διαγωνισμό) για το πλήθος των εγγεγραμμένων μαθητών στο Κέντρο του. Στην περίπτωση αυτή όσοι ακυρώσουν την εγγραφή τους θα πάρουν πίσω όλα τα χρήματα που έχουν καταβάλει. Δυστυχώς δεν μπορούν αργότερα να γίνουν δεκτές άλλες ακυρώσεις διότι α) εκδίδεται απόδειξη της Εφορίας η οποία περιέχει ΦΠΑ το οποίο χρεώνεται στο «Καγκουρό» και β) τα δώρα των μαθητών είναι καθοδόν.
Μαθητές που εγγράφονται αλλά δεν συμμετέχουν στην εξέταση
Μαθητές που θα εγγραφούν, αλλά τελικά δεν συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για οποιοδήποτε λόγο, θα πάρουν όλα τα δώρα που δικαιούνται οι συμμετέχοντες, εκτός από τη Βεβαίωση Συμμετοχής.

Θέματα στην αγγλική εκδοχή
Φέτος δίνεται η δυνατότητα οι μαθητές σας να λάβουν τα θέματα του διαγωνισμού στην Αγγλική τους εκδοχή. Αν επιθυμείτε την Αγγλική εκδοχή των θεμάτων, παρακαλώ να μας ειδοποιήσετε μέσω της αίτησης.

Email για κάθε μαθητή/τρια στην αίτηση

Κατά την διάρκεια των εγγραφών παρακαλούμε να σημειώνετε τόσο το κινητό τηλέφωνο όσο και ένα e-mail για κάθε μαθητή. Τα e-mail πρέπει να είναι διαφορετικά από μαθητή σε μαθητή, ακόμη και μεταξύ αδελφών. Τα κινητά και τα e-mail χρειάζονται για την περίπτωση που ο διαγωνισμός τελικά γίνει ηλεκτρονικά, όπως πέρσι. Παρακαλούμε να κάνετε έλεγχο ότι τα εκάστοτε e-mail είναι σωστά και ενεργά.