09/07/2024
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η παγκοσμιοποίηση αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό καθ' όλη τη διάρκεια του 21ου αιώνα. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε τις διαφορετικές δυνάμεις που διαμορφώνουν τη ζωή μας και που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας. Σκοπός αυτού του προγράμματος σπουδών είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και, όπου χρειάζεται, να αμφισβητήσει αυτούς τους ποικίλους παράγοντες. Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μια καλύτερη κατανόηση του κόσμου στον οποίο ζούμε και του τι σημαίνει να είσαι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.


Οι σκοποί και οι στόχοι αυτού του προγράμματος είναι να δώσει στους μαθητές μας τη δυνατότητα:

  • - να εξετάζουν τα σύγχρονα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι λαοί σε όλα τα μέρη του πλανήτη και να αναπτύσσουν επίγνωση και κατανόηση του τρόπου με τον οποίο επηρεάζονται από αυτά
  • - να κατανοήσουν ότι οι κοινότητες αλληλεπιδρούν σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και ότι αυτό έχει αντίκτυπο σε όλα τα άτομα και τις κοινωνίες
  • - να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν δεξιότητες έρευνας σε διάφορα παγκόσμια ζητήματα και προκλήσεις
  • - να επιδεικνύουν και να εφαρμόζουν τη γνώση και την κατανόηση των εννοιών, όρων και θεμάτων της ιθαγένειας
  • - να εξετάζουν και να αξιολογούν πληροφορίες.

Σχεδιασμένο για τους μαθητές του 21ου αιώνα, το iPrimary Global Citizenship είναι ένα από τα πολλά Προσόντα της Pearson που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να τροφοδοτούν συζητήσεις, να εμπνέουν τη συνεργασία και να αναπτύσσουν την ικανότητα των μαθητών να σκέφτονται κριτικά για ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων θεμάτων. Καλύπτει θέματα που προκαλούν σκέψη με ευαισθησία και ενθαρρύνει τους μαθητές να εξετάσουν όλες τις απόψεις.

Ξεκινώντας από τα πρώτα στάδια, αυτό το πρόγραμμα συνεχούς μάθησης διασφαλίζει ότι οι μαθητές μας θα αποκτήσουν ένα ευρύ φάσμα μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων και θα αναπτύξουν τις γνώσεις για να επιτύχουν περαιτέρω για το Pearson Edexcel International GCSE (9-1) το οποίο διδάσκεται ήδη στο σχολείο μας με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ εδώ και 2 έτη.

Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές μας θα έχουν χτίσει και θα έχουν εξασφαλίσει τις βάσεις που απαιτούνται για να ευδοκιμήσουν σε διεθνές επίπεδο και θα λάβουν ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (αντίστοιχο με ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: Προκειμένου να ενημερωθείτε πλήρως για το πρόγραμμα, μπορείτε να ορίσετε συνάντηση με την υπεύθυνη του προγράμματος, κα Κρητικού Αναστασία, στο 6944 052 568.
Ελάτε μαζί μας να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας!


Στο πιο κάτω λινκ μπορείτε να παρακολουθήσετε στο «TV Kosmos» μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με την κα Κρητικού Αναστασία, συντονίστρια του αγγλικού τμήματος, η οποία μας ενημερώνει σχετικά με τα νέα προγράμματα του Κολλεγίου Ρόδου ως επίσημα αναγνωρισμένο "Διεθνές Σχολείο της Pearson Edexcel".
Επίτιμη καλεσμένη η  κα Σταθοπούλου Έφη, Περιφερειακή Διευθύντρια Βαλκανίων, Ιταλίας, Αρμενίας και Γεωργίας της Pearson Assessment and Qualifications.