10/03/2020
Προσωρινή Αλλαγή τρόπου Εκπαιδευτικής Λειτουργίας του Σχολείου


Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Eνημερωθήκαμε ότι η Πολιτεία αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες ως προληπτικό μέτρο κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό από αύριο και για 14 ημέρες.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναγκαιότητα της απόφασης της Πολιτείας και μάλιστα έχοντας προβλέψει ότι κάτι τέτοιο ήταν πιθανόν να συμβεί, προετοιμαστήκαμε πλήρως ώστε οι μαθητές μας να έχουν ουσιαστική δυνατότητα ενασχόλησης με την διδακτέα ύλη της τάξης τους για όλο το διάστημα που θα διαρκέσει το μέτρο.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε αναπτύξει μια πλατφόρμα εξ αποστάσεως (real time / διαδραστικής) εκπαίδευσης για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αναλυτικότερη ενημέρωση και πλήρεις οδηγίες για αυτόν τον τρόπο λειτουργίας  θα έχετε μέχρι το Σάββατο 14/3. Στην παρούσα στιγμή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα προαπαιτούμενα αυτής της διαδικασίας ώστε να μπορεί το σύστημα να λειτουργήσει, αν είναι δυνατόν, από τη Δευτέρα 16/3.

Για να μπορέσει το παιδί σας να παρακολουθήσει τη διαδικασία απαιτείται να έχετε έναν Η/Υ ή ένα Tablet με σύνδεση στο διαδίκτυο και έναν ενεργό e-mail λογαριασμό. Επιπλέον, θα πρέπει να εγκαταστήσετε στον Η/Υ ή στο Tablet την εφαρμογή “CISCO WEBEX MEETINGS”.

Τέλος, επειδή ο όλος προγραμματισμός των μαθημάτων θα γίνεται μέσω της υφιστάμενης πλατφόρμας iCollege, θα πρέπει να ελέγξετε αν η πρόσβασή σας σε αυτήν λειτουργεί κανονικά και, στην περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει , να επικοινωνήσετε με το σχολείο ώστε να αποκατασταθεί η οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

Στην προσπάθειά μας αυτή παρακαλούμε για τη συμπαράστασή σας ώστε τα παιδιά μας να μην δουν αυτή την περίοδο ως περίοδο διακοπών και αδράνειας αλλά ως μια ευκαιρία ενός εναλλακτικού τρόπου διδασκαλίας.

Με εκτίμηση,
Αντωνιάδης Κων/νος
Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος