18/02/2020
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2020
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2020


Το αρχείο της αίτησης συμμετοχής.


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Συμμεριζόμενοι την άποψη πως τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, πως είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους, κρίνουμε σκόπιμο όλοι οι μαθητές να συμμετάσχουν στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό».

Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, στις 9 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας και η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η συνδρομή των 12,50€.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου.  Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους. Επιπλέον ένας μεγάλος αριθμός διαγωνιζόμενων παίρνουν επιπρόσθετα βραβεία με βάση την επίδοσή τους.

Tο σχολείο μας θα είναι και φέτος Κέντρο Εξέτασης.

Οι γονείς που θα ήθελαν να λάβουν μέρος τα παιδιά τους στο διαγωνισμό «Καγκουρό», χρειάζεται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 μαζί με το ποσό των 12,50€.