22/10/2018
ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ


Τις πρωινές ώρες της 17ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση σεισμού (Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου) στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και όλο το προσωπικό.

Όταν ακούστηκε το ηχητικό σήμα τα παιδιά σύμφωνα με το σχέδιο και οδηγίες Ο.Α.Σ.Π κράτησαν την ψυχραιμία τους, έμειναν στο σημείο όπου βρίσκονταν, έσκυψαν, καλύφθηκαν και κρατήθηκαν από τα θρανία τους.

Στη συνέχεια  οδηγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς στο χώρο συγκέντρωσης και στο τέλος μετέβησαν όλοι στο χώρο του σταδίου όπου κατέλαβαν τις θέσεις τους στο γήπεδο του σχολείου. Εκεί ενημερώθηκαν από την Αξιωματικό Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κα. Ιωάννου και Πυροσβέστες για το Σεισμό, την αποστολή της Πυροσβεστικής και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους Πυροσβέστες με όλη την εξάρτησή τους, καθώς και το Πυροσβεστικό όχημα.
Τα παιδιά μέσα  από αυτή τη διαδικασία βιωματικής μάθησης  εξοικειώνονται με το τεράστιο ζήτημα του σεισμού και αποκτούν περισσότερη γνώση, ψυχραιμία και θάρρος.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Ιωάννη Τσιτσικά και τα στελέχη της υπηρεσίας του για την αποδοχή του αιτήματός, την παροχή χρήσιμων συμβουλών και οδηγιών προς τους μαθητές και ιδιαίτερα για την παιδαγωγική τους προσέγγιση.