25/04/2018
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΝΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΣΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΣE ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ


Την Παρασκευή 27/4 και ώρα 11.00 οι μαθητές του Λυκείου , Γυμνασίου και Δημοτικού θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη του Στρατηγού Μάνου Σφακιανάκη και της Ψυχολόγου – Εγκληματολόγου Μαρίσσας Βουλγαράκη.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του Κολλεγίου σε συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής και του Συλλόγου Γονέων του Κολλεγίου, στο πλαίσιο διαθεματικής εβδομάδας Γυμνασίων που έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση εκπαιδευτικών και παιδιών για τα όσα συναντάμε καθημερινά κατά την πλοήγηση μας στο διαδίκτυο, η παρουσίαση και η συζήτηση των κινδύνων του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη χρήση του.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
·      Τι είναι το διαδίκτυο
·      Μύθοι και Πραγματικότητες
·      Ποιες διαδικτυακές συμπεριφορές αναφέρονται ως υψηλού ρίσκου
·      Τα Ναι και τα Όχι του Διαδικτύου
·      Φαινόμενα Εποχής – Εθισμός – Κυβερνοτρομοκρατία σε ανήλικους και ενήλικους.

Τη συζήτηση διευθύνει ο Συντονιστής Πληροφορικής Καθηγητής Θανάσης Χατζηγεωργίου ενώ στο πλαίσιο της συζήτησης θα προλογίσει τους ομιλητές ο ιατρός κος Παύλος Μπακίρης του Συλλόγου Γονέων και οι μαθητές θα παρουσιάσουν εργασία προς τιμή του κου Σφακιανάκη ενός ανθρώπου ξεχωριστού και καινοτόμου ο οποίος διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ