20/11/2017
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ


Τη Δευτέρα 13/11/2017 οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ρόδου «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» είχαν την εξαιρετικά μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν το Quinteto ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,  αποτελούμενο από τους μεγάλους μουσικούς:
 
Σταθουλόπουλος Βαγέλης (φλάουτο)
Παντελίδου Χριστίνα (όμποε)
Ασωνίτης Γρηγόρης (κόρνο)
Μπάσσιος Οδυσσέας (φαγκότο)
Μoυρίκης Σπύρος (κλαρινέτο)

Η Πρωτοβουλία γι’ αυτήν την Μουσική Εκδήλωση ανήκει στην καθηγήτρια Μουσικής  του Κολλεγίου Ρόδου κα. Σταματία Κούλλαρου και στην Αντιπεριφερειάρχη κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου η οποία συντόνισε την επίσκεψη  και περιοδεία των Μουσικών στην Δωδεκάνησο.
Οι Μουσικοί με Παιδαγωγικό τρόπο παρουσίασαν τα μουσικά όργανα στα παιδιά και έπαιξαν με εκπληκτική δεξιοτεχνία διάφορα μουσικά θέματα από το παγκόσμιο και ελληνικό ρεπερτόριο, όπως η λίμνη των κύκνων, Paso doble, ταγκό, Bolero, μοιρολόι Ηπειρώτικο, Χατζηδάκη και σύγχρονη μουσική από τον Harry Potter, Ροζ Πάνθηρα και από το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Prokovief.

Στο τέλος τα παιδιά πήραν τη θέση του μαέστρου και μέσα σ’ ένα κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού διεύθυναν το Quitento.

Η Διεύθυνση του Κολλεγίου Ρόδου συγχαίρει θερμά την κα. Αλίκη Φειδετζή Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Κ.Ο.Α, τους εξαιρετικούς ταλαντούχους μουσικούς και την κυρία Παπαβασιλείου Μαριέττα για την αποδοχή της πρότασης.