28/03/2016
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BRIGHT LIGHT VOLUNTEERS ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ   ΜΑΘΗΤΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ BRIGHT LIGHT VOLUNTEERS  ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ


Το Κολλέγιο Ρόδου,  λόγω της υψηλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας των μαθητών του, υποδέχτηκε την Κυβερνητική μη Κερδοσκοπική Οργάνωση BRIGHT LIGHT VOLUNTEERS της Αμερικής, μέλη της οποίας   επισκέφθηκαν τη Ρόδο μας, κατά το διάστημα από 14/03 έως και τις 19/03
Σκοπός αυτής της οργάνωσης, η οποία εκπροσωπήθηκε φέτος  από 7 εφήβους μαθητές Λυκείου και 2 Συνοδούς, ήταν να κτίσει  γέφυρες επικοινωνίας, ανάμεσα σε κουλτούρες λαών, να αναπτύξουν οι μαθητές και οι συνοδοί διαπροσωπικές σχέσεις, να γνωρίσουν την ιστορία, τα  ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, σε κοινές δράσεις και δραστηριότητες,  βοηθώντας ο ένας τον άλλο.

Οι Αμερικανοί μαθητές και οι συνοδοί, συνοδευόμενοι από μαθητές  Κολλεγίου και καθηγητές του τμήματος Αγγλικών επισκέφτηκαν  διάφορα αξιοθέατα της Ρόδου και ξεναγήθηκαν από την ξεναγό κ. Κωνσταντινίδη Κατερίνα.
 Οι μαθητές του Κολλεγίου Ρόδου με μεγάλο ζήλο αγκάλιασαν την προσπάθεια των παιδιών αυτών, δείχνοντας την αλληλεγγύη, αγάπη και εθελοντική προσφορά.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης των μαθητών είχε ως εξής:

Τρίτη 15/03/2016

Δεντροφύτευση 60 πεύκων στα Πλατάνια – χορηγία του φυτωρίου Ρόδου.
Επίσκεψη στην Ακρόπολη της Λίνδου και στο κεραμικό εργαστήρι.  

Τετάρτη 16/03/2016

Ξενάγηση στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Παρακολούθηση ανασκαφής από την αρχαιολογική υπηρεσία και καθαρισμός
Καθαρισμός στον χώρο της Ροδιακής Έπαυλης

Παρασκευή 18/03/2016

Αποχαιρετισμός σε απονομή πιστοποιήσεων αγγλικών  


Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Κολλεγίου Ρόδου συγχαίρουν τους μαθητές τόσο για την προθυμία τους όσο και για την εθελοντική   προσφορά τους, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των διαπροσωπικών σχέσεων και της ειλικρινούς φιλίας.