28/03/2016
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ BEO
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ BEO


Ο Διεθνής Διαγωνισμός BRITISH ENGLISH OLYMPICS (BEO)  ο οποίος διεξάγεται από το Oxford International Education Group τα τελευταία έξι χρόνια, είναι μία ακαδημαϊκή Ολυμπιάδα σχεδιασμένη για παιδιά 12-16 ετών με σκοπό να εξερευνήσει διάφορα σύγχρονα θέματα φυσικά στην αγγλική γλώσσα. Ο διαγωνισμός διαρκεί 2 εβδομάδες σε κορυφαία οικοτροφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως είναι τα Ardingly College, Christs Hospital School, Bradfield College, St Mary’s School και Box Hill School.

Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος 150 ομάδες από όλο τον κόσμο, όπως από Βραζιλία, Χιλή, Ιταλία, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Ισημερινός, Τουρκία, Ισπανία, Περού, Κίνα, Παναμάς, Ρωσία, Βενεζουέλα, Μεξικό, Ονδούρα, Μογγολία και Πορτογαλία οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα σχολεία, τις πόλεις και τις χώρες τους σε αυτόν το εξαιρετικά απαιτητικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό ακαδημαϊκό διαγωνισμό, συνδυάζοντάς τον με την εμπειρία της βρετανικής κουλτούρας.

Έτσι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ παίρνει μέρος η Ελλάδα και εκπρόσωπός της θα είναι το Κολλέγιο Ρόδου! Το Κολλέγιο Ρόδου είναι το μοναδικό από όλα τα σχολεία της Ελλάδας που επιλέχθηκε να δοκιμαστεί λόγω της υψηλής ποιότητας και γνώσης της αγγλικής γλώσσας καθώς και λόγω των άριστων ποσοστών επιτυχίας που κατακτά κάθε χρόνο στις πιστοποιήσεις υψηλών επιπέδων. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “BE INSPIRED AND INSPIRE”, δηλαδή το να εμπνέεσαι και να εμπνέεις.

Τα διαγωνιστικά κομμάτια περιλαμβάνουν:
1. Παρουσίαση project
2. Παρουσίαση world travel market
3. Διαγωνισμός τραγουδιού βασισμένο σε ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ με στίχους γραμμένους από την ομάδα
4. Διαγωνισμός θεατρικού βασισμένο σε ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ το σενάριο του οποίου έχει γραφτεί από την ομάδα
5. MYSTERY CHALLENGE
6. MYSTERY PRESENTATION
7. DEBATE βασισμένο στο θέμα «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
8. Workshops
9. Talent shows και άλλα πολλά!
Αυτή η μοναδική εμπειρία που θα περάσουν τα παιδιά, θα τα βοηθήσει όχι μόνο στο να έρθουν σε άμεση επαφή με την αγγλική γλώσσα, αλλά και να εξερευνήσουν πτυχές της πολιτικής και κοινωνικής τους ζωής που θα τους απασχολήσουν στο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αγγλία, οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν τις γλωσσικές και ακαδημαϊκές τους δεξιότητες καθώς και να επιχειρηματολογήσουν πάνω σε τρέχοντα θέματα. Κατά αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουν το συναίσθημα της συνεργασίας και θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν δεξιότητες όσον αφορά τα ακόλουθα:

• Ηγεσία
• Διαπραγμάτευση
• Διοίκηση
• Διαχείριση χρόνου και φυσικά
• Πειθώ
για να μπορέσουν τα παιδιά να γίνουν οι ίδιοι ηγέτες στον επιλεγμένο επαγγελματικό τομέα τους στο μέλλον!!!
Έτσι το Αγγλικό τμήμα του Κολλεγίου Ρόδου καθώς και η Διεύθυνση θέλει να ευχηθεί ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε αυτήν την μοναδική προσπάθεια και εμπειρία που θα έχουν τα παιδιά!!!

Συμμετέχοντες:

      Α΄ Λυκείου

1.   Μπακίρη Ζωή Μισέλ
2.   Ράμμου Πέρσα  
3.   Σαββαΐδη Ελένη  


      Γ΄ Γυμνασίου

4.   Διακοσταματίου Τόνια  
5.   Ιωαννίδη Εύη
6.   Καβαλάκη Μαρία-Χριστίνα
7.   Πράντη Χρυσάνθη
8.   Ρένεση Δωροθέα
9.   Σταμούλου Μαρία
10. Χαρακίδης Στέφανος