15/02/2016
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΝΓΚΟΥΡΟ 2016
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΝΓΚΟΥΡΟ 2016


Tο Κολλέγιο Ρόδου θα είναι και φέτος Κέντρο Εξέτασης στο διεθνή Μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου.

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 5,1 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη  και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 9 το πρωί και η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η συνδρομή των 12,50€.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου.  Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Προκειμένου να πετύχουν βέλτιστα αποτελέσματα οι μαθητές, το Κολλέγιο Ρόδου,  θα διαθέσει εξειδικευμένο καθηγητή Μαθηματικών, ο οποίος θα παραδίδει δωρεάν μαθήματα τις απογευματινές ώρες (14:05 – 15:40) ως ακολούθως:
 
  
Επίπεδο   3 & 4   (Α΄ Γυμν. -  Α΄ Λυκείου)    Τρίτη  01/3 , 08/03 & 15/03
Επίπεδο   1         (Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού )        Τετάρτη 02/03, 09/03 & 16/03
Επίπεδο   2         (Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού)       Παρασκευή 04/03, 11/03 &  18/03    

Οι γονείς που θα ήθελαν να λάβουν μέρος τα παιδιά τους στο διαγωνισμό «Καγκουρό», χρειάζεται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου* μαζί με το ποσό των 12,50€.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους. Επιπλέον ένας μεγάλος αριθμός διαγωνιζόμενων παίρνουν επιπρόσθετα βραβεία με βάση την επίδοσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.kangaroo.gr ή www.rodos-college.gr.

Σας υπενθυμίζουμε πως η συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς προωθεί την ευγενή άμιλλα και θα σας θέλαμε αρωγούς της προσπάθειάς μας.