01/03/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.


Με τη δημιουργία της αίθουσας "iPoint", το Κολλέγιο Ρόδου δίνει κίνητρο στους μαθητές του για δημιουργία και έμπνευση, μέσα από τη χρήση των iMac και των iPad.

"Όσον αφορά το iPad, ένας δάσκαλος δεν έχει να ασχοληθεί με τα τεχνικά θέματα και να έχει εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής. Μπορεί πολύ απλά να μπει στην τάξη και να κάνει ένα εντυπωσιακό μάθημα", Σπύρος Σπύρου, Δάσκαλος, υπεύθυνος ανάπτυξης iBooks Δημοτικού.

"Αλλάζουμε φιλοσοφία στην εκπαίδευση. Το iPad βοηθάει τον εκπαιδευτικό να βάλει τη δική του πινελιά στο υλικό που θα δώσει στους μαθητές του. Μπορεί να ενσωματώσει στο ίδιο υλικό, πολλά εκπαιδευτικά μοντέλα και να χρησιμοποιεί το καταλληλότερο κάθε φορά", Αθανάσιος Σ. Ψαράς - Χατζηγεωργίου, Συντονιστής Πληροφορικής Κολλεγίου Ρόδου.

Σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον 33 στρεμμάτων, αναπτύσσεται από το 2003 ένας από τους πιο σύγχρονους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ευρώπης σε προγράμματα και κτιριακές εγκαταστάσεις, το Κολλέγιο Ρόδου. Ο οργανισμός, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τους μαθητές, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με όραμα το καλύτερο αύριο. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των υπηρεσιών είναι η τεχνολογία, η οποία όταν ενσωματωθεί σταδιακά και με ασφαλή τρόπο, σίγουρα οδηγεί σε εκπληκτικά αποτελέσματα τους δασκάλους και τους μαθητές.

"Επιλέξαμε την Apple για την υποστήριξη των λειτουργιών μας, διότι τα προϊόντα εξασφαλίζουν αμεσότητα, είναι απλά στη χρήση και παρέχουν αυτοματισμούς, ικανούς να δημιουργήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα", δηλώνει ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος.
Το Κολλέγιο Ρόδου επένδυσε σε 4 σύγχρονες αίθουσες υπολογιστών εξοπλισμένες με τα τελευταίας τεχνολογίας iMac της Apple (45 στον αριθμό). Διαθέτει επίσης κινητό εργαστήριο πληροφορικής εξοπλισμένο με iPad.

Με μεράκι, φαντασία και το εξειδικευμένο προσωπικό της iSquare, δημιουργήθηκε μια πολύ όμορφη πολυχρηστική αίθουσα, η οποία και ονομάστηκε "iPoint".

Από το νηπιαγωγείο, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την υψηλή τεχνολογία μέσω της χρήσης εκπαιδευτικών εφαρμογών στα iPad. Η χρήση τους θα εξαπλωθεί τα επόμενα χρόνια σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ώστε να δοθεί στους μαθητές ακόμα ένα ισχυρό εργαλείο μάθησης. Με την εφαρμογή iBooks, οι μαθητές μπορούν να έχουν μαζί τους, όπου κι αν βρίσκονται, όλα τους τα βιβλία, με υπέροχο, διαδραστικό περιεχόμενο που τους φέρνει σε επαφή με νέους "κόσμους " που δε θα μπορούσαν να επισκεφθούν με το παραδοσιακό βιβλίο.

Αυτή τη στιγμή, οι δάσκαλοι του Κολλεγίου Ρόδου ήδη αναπτύσσουν την ηλεκτρονική μορφή των βιβλίων του Δημοτικού (iBook) με άλμπουμ φωτογραφιών, video και άλλο διαδραστικό περιεχόμενο. Είναι ένα σημείο του σχολείου που ενθαρρύνει τη δημιουργία και εμπνέει, λόγω της αισθητικής και των εργαλείων που προσφέρει. Τα εργαλεία δεν είναι άλλα από τους iMac, οι οποίοι παρέχουν λογισμικό με ενσωματωμένες λειτουργίες που βοηθούν να υλοποιείται η σκέψη των μαθητών εύκολα και με τρόπο ολοκληρωμένο.

Με μέθοδο, ενσωματώνεται σταδιακά σε όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου, η χρήση του iLife, του iWork και του Automator, με σκοπό να εκπαιδεύονται οι μαθητές στο να δημιουργούν, να παρουσιάζουν εργασίες και πολυμεσικό περιεχόμενο. Στο Κολλέγιο Ρόδου πιστεύουν ότι η τεχνολογία και τεχνογνωσία της Apple θα βοηθήσει στο να εξελιχθεί περισσότερο και ταχύτερα ο τρόπος διδασκαλίας και θα αποτελέσει κίνητρο για πιο ενεργή συμμετοχή των μαθητών στην διαδικασία της μάθησης. Η φιλοσοφία του λογισμικού της Apple επιτρέπει στους μαθητές να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν.