11/02/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΣ 17ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Όπως γνωρίζετε το νησί μας τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί από διάφορες καταστροφές και ιδιαίτερα από πυρκαγιές οι οποίες σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές μεταβολές που συμβαίνουν στην περιοχή και της Μεσογείου, αναδεικνύουν για το ωραίο νησί μας τον κίνδυνο της εξαφάνισης των δασών και του πρασίνου.

    Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το Περιφερειακό Φυτώριο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, το Δήμο Ρόδου, τη ΡΟΔΑ, τους Περιβαλλοντικούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις του νησιού μας θεωρώντας την ανάγκη προστασίας του Περιβάλλοντος και αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της διατήρησης της βιοποικιλότητας στην περιοχή, διοργανώνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 δενδροφύτευση στην περιοχή Πλάτανοι, που βρίσκεται μεταξύ της αρχαίας Καμείρου και του Μανδρικού.

Στόχος της δράσης είναι να φυτευτούν 8.000 περίπου νέα φυτά, τα οποία θα συμβάλουν στην αναγέννηση των οικοσυστημάτων και στην ενδυνάμωση του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εθελοντών θα διατεθούν λεωφορεία, τα οποία θα τους μεταφέρουν στο σημείο της δενδροφύτευσης.