17/02/2012
ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΓΚΟΥΡΟ


Αγαπητοί γονείς,

Συμμεριζόμενοι την άποψη πως τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, πως είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους αποφασίσαμε ότι καλό θα ήταν όλοι οι μαθητές να συμμετάσχουν στο διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό».

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 5,1 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη  και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17Μαρτίου 2012, στις 9 το πρωί και η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η συνδρομή των 12,50€.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.


Tο σχολείο μας θα είναι και φέτος Εξεταστικό Κέντρο και έτσι οι μαθητές μας θα διαγωνισθούν σε χώρο που γνωρίζουν και είναι φιλικός προς αυτούς.


Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους. Επιπλέον ένας μεγάλος αριθμός διαγωνιζόμενων παίρνουν επιπρόσθετα βραβεία με βάση την επίδοσή τους.


Σας υπενθυμίζουμε πως η συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς προωθεί την ευγενή άμιλλα και θα σας θέλαμε αρωγούς της προσπάθειάς μας.
imacillin granulat imacillin hvor mange dage imacillin innhold