08/06/2011
Τα αποτελέσματα των Βιβλιοδρομιών του Κολλεγίου Ρόδου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ 2011

 

 

 

 

«Τα αποτελέσματα των Βιβλιοδρομιών του Κολλεγίου Ρόδου 2011»

 

 

 Στόχος των Βιβλιοδρομιών του Κολλεγίου Ρόδου να έρθει η μαθητική κοινότητα σε επαφή με το βιβλίο και να αγαπήσει τη μελέτη του.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε κι εφέτος η προσπάθεια του Κολλεγίου Ρόδου να ενισχύσει και προωθήσει την αγάπη των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού προς το εξωσχολικό βιβλίο και τη μελέτη, δημιουργώντας ταυτόχρονα γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τα σχολεία της Δωδεκανήσου.

Στις βιβλιοδρομίες του 2011, ένα πρωτοποριακό θεσμό για τα δεδομένα της περιοχής μας, συμμετείχαν περισσότερα από 550 παιδιά από 33 σχολεία του Νομού Δωδεκανήσου και δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ο μεγαλύτερος μαθητικός διαγωνισμός στο χώρο της Δωδεκανησιακής Εκπαίδευσης.

Βασικός στόχος, των Βιβλιοδρομιών, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη είναι κυρίως να έρθει το παιδί σε επαφή με το βιβλίο, να το αγαπήσει και να απολαύσει τη μελέτη του.. Η πεποίθηση των διοργανωτών είναι ότι, η ανάγνωση ενός βιβλίου, πέραν από τη συμβολή της στη γλωσσική κι αισθητική καλλιέργεια των παιδιών, τα ευαισθητοποιεί απέναντι στα σοβαρά προβλήματα της ζωής και παράλληλα τα προβληματίζει, διευρύνοντας ουσιαστικά τις ιδέες και τις γνώσεις τους, μετατρέποντας ταυτόχρονα τη μελέτη σε προσωπικό βίωμα.

Απώτεροι στόχοι επίσης του προγράμματος των Βιβλιοδρομιών είναι η απόλαυση της μελέτης ενός βιβλίου, η συνεργασία των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, αλλά και διαφορετικών σχολείων μεταξύ τους, η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας των παιδιών και η επαφή τους με τα σημαντικά έργα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Γονείς, πέραν των 300, πολλοί εκπαιδευτικοί και δεκάδες συνοδοί των παιδιών, είχαν δημιουργήσει αμέτρητα πηγαδάκια, συζητώντας για τη σπουδαιότητα των Βιβλιοδρομιών και για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Στα πλαίσια των φετινών Βιβλιοδρομιών διοργανώθηκε από τα Βιβλιοπωλεία της πόλης μας στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, η οποία διήρκεσε δύο ημέρες.

Στην Έκθεση πήραν μέρος τα Βιβλιοπωλεία.

Ακαδημία,

Δέντρο ,

Καραβάκι και

Στέκι.

Τα επίσημα αποτελέσματα του Διαγωνισμού όπως ανακοινώθηκαν από το Κολλέγιο Ρόδου έχουν ως εξής :

Δ` ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

1.. ο.. Βραβείο : Βαθμολογία.. 990 / 1000.. 3.. ου.. Δημοτικό Σχολείου Ιαλυσού :.. Κασιώτη Χαρίκλεια (Ατομική Συμμετοχή)

2.. 953 / 1000.. Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού :Τρουμούχη Χριστίνα-Τσαμπίκα (Ατομική Συμμετοχή)


Ε` ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

950 / 1000.. Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Ρόδου :Δοντάς Μιχαήλ (Ατομική Συμμετοχή)

915 / 1000.. Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού :Μουσάδη Δέσποινα (Ατομική Συμμετοχή)..

ΣΤ`.. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

925 / 1000.. Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ρόδου :Αλεβίζου Αικατερίνη, Μαρτίνη Εύη, Αλεβίζος Αθανάσιος, Τσιγκουράκος Ιωάννης..

870 / 1000.. Ομάδα Δημοτικού Σχολείου Μασάρων : Πακκίδη Μελπομένη, Πακκίδη Λουκία, Κουφού Μαργαρίτα, Τουμπάκη Αλεξάνδρα.

Το βραβείο Μέσου όρου της Βαθμολογίας των ομάδων παίρνει το 3.. o.. Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού, οι βιβλιοδρόμοι του οποίου συγκέντρωσαν Μ. Ο 793 / 1000 μονάδες.

Από την πλευρά του Κολλεγίου Ρόδου, το οποίο διοργάνωσε το διαγωνισμό συγχαίρει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις βιβλιοδρομίες για την άψογη συμπεριφορά που έδειξαν.

Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες του στους εκπαιδευτικούς συνοδούς και στους γονείς των παιδιών κι εύχεται σε όλους τους και σε όλες τις βιβλιοδρόμους Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στις Βιβλιοδρομίες του 2012.